Decoració de Nadal original i sostenible per aquest 2021

Només queden dos mesos per a les festes més màgiques de l’any. Nadal està a tocar! Has pensat com lluirà la teva casa durant aquests dies especials? Et presentem algunes tendències de decoració de Nadal original i sostenible. Amb elles, a més de sorprendre els teus convidats, podràs personalitzar la teva casa al teu gust, amb materials ecològics i reutilitzables, sempre tenint en compte el medi ambient!

Nadal és una època de gran consum, així que generem molts més residus. En aquest post et donem idees de com pots decorar la teva casa de forma creativa i sense deixar de costat el nostre compromís cap al medi ambient

1. – Una il·luminació més ecològica

D’acord, la il·luminació nadalenca és preciosa, però… fa falta que la teva casa s’assembli a la Feria de Abril? Existeixen alternatives estètiques més austeres que et permetran oferir llum i color sense malgastar energia, com les espelmes, que proporcionen a la llar un fantàstic ambient càlid i acollidor, o les llums led, que consumeixen un 90% menys que les tradicionals. En aquest sentit, podeu aprofitar una ampolla buida i introduir en ella les llums led… un element decoratiu molt estètic i fàcil d’aconseguir!

Una altra interessant idea per a les llums nadalenques és reutilitzar les càpsules de cafè i aconseguir una original garlanda lluminosa. Per això només haurem de pintar-les i decorar-les (per exemple amb unes boniques estrelles), i, posteriorment, perforar-les per a poder passar per elles una tira de llums. 

Vela
Árbol Navidad

2. – Arbres nadalencs creatius

Al mercat hi ha una gran quantitat d’alternatives que van més enllà de la tala d’arbres i de la fabricació d’arbres de Nadal de plàstic elaborats amb materials tòxics i contaminants, com el PVC. A Servei Estació podeu trobar arbres reutilitzables de cartró i porexpan, un producte molt lleuger i de fàcil manipulació. Existeixen de totes mides, i són perfectament personalitzables. Per a decorar-los, podeu fer servir ornaments amb tons daurats; la clàssica combinació de verd i vermell o el blanc neu, entre altres opcions que podeu descobrir en aquest post que vam treure l’any anterior.

Per a fer l’arbre també podeu fer servir, com a base, una escala o un conjunt de fustes, que crearan una estructura minimalista ideal per a un arbre nadalenc d’allò més original i diferent. Idees creatives per a una decoració de Nadal original i amb grans dosis de personalitat! 

3. – Adorns d’arbres sostenibles

Aquests són alguns elements de decoració nadalenca original que pots fer a casa sense haver de fer servir ornaments de plàstic:

  • Estrelles, cors o mitjons de cartró.
  • Boles de Nadal amb paper de diari.
  • Ninots de neu de paper higiènic. Per a fer-los, pinta el rotlle, dibuixa’ls la cara i fes-los un barret amb cartolina negra.
  • Motius nadalencs (lletres, cares de pares Noels, etc.) en pedres. Si t’agrada dibuixar, no dubtis en aventurar-te en fer-los! Pots crear un centre afegint les pedres nadalenques resultants en una cistella de vímet.

A la botiga de Servei Estació també podràs trobar elements decoratius de porexpan, com estrelles, campanes, rens o flocs de neu. 

Motivos_navideños
Corona

4. – A la taula, elements naturals

Com en els últims anys, una de les tendències per a la decoració nadalenca per aquest 2021 és seguir l’estil escandinau o nòrdic. Un estil minimalista que es caracteritza per incorporar elements naturals, com eucaliptus o corones de pi natural, que aporten calidesa a la nostra llar. 

Les branques naturals que hagis pogut recol·lectar al camp, els fruits secs, les fulles i les pinyes són elements idonis per a la creació d’un autèntic centre nadalenc, bonic i sostenible. Per a confeccionar-lo, també pots utilitzar espelmes, llaços i cordes. 

Encara no tens decoració per aquest Nadal? A la botiga online de Servei Estació trobaràs diverses opcions per a ornamentar sense recórrer a elements de plàstic: llums led, arbres ecològics i alternatius de cartró i porexpan o diferents motius nadalencs com estrelles, campanes, rens o ninots de neu.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Cómo pintar metales - Servei Estació