Com pintar metalls d’interior?

 In Idees úniques, Sense categoria, Trucs

Pintar pot ser una activitat molt divertida, i, a més, es pot fer en família, però és important tenir clars alguns coneixements que faran que la pintura duri més temps, que la superfície sigui uniforme i que sigui la més adequada per al material a matisar. És per això que en aquest post us donarem consells sobre com pintar metalls d’interior.

El factor més important de pintar sobre metall, i que es diferencia d’altres superfícies, com el guix o la fusta, és la preparació prèvia, la qual és diferent depenent del tipus de metall. També serà diferent depenent de si el metall està rovellat.

Quan el material està rovellat, és a dir, està en mal estat, podem treure el rovell amb facilitat fent servir paper de vidre o un raspall de filferros. També podem aplicar un decapant: es deixa actuar i, més tard, es retira amb l’espàtula i es neteja la superfície amb un dissolvent. Si no detectem òxid és perquè segurament els metalls que volem pintar tinguin greix. En aquest cas, hem d’eliminar-la amb un producte desgreixant i després netejar-lo amb un drap perquè no quedi cap resta.

Consells per pintar

Encara que pintar un metall és un treball simple que pot portar a terme qualsevol, sempre és necessari conèixer alguns consells útils perquè els resultats siguin excel·lents:

  • Com hem comentat anteriorment, treure l’òxid és un factor clau i serà decisiu per al resultat final, així que dedica molt temps per a fer-ho correctament.
  • És preferible aplicar diferents capes fines de pintura. Una capa massa gruixuda podria fer malbé el resultat
  • Els temps d’assecament són sagrats. Respecta’ls!
  • Fes servir sempre pintures, brotxes i rodets de qualitat per a obtenir un acabat perfecte.
  • Si el metall a pintar porta una capa de pintura que estigui en bon estat i no es desprèn al tacte li podem aplicar una pintura antioxidant sense la necessitat de treure, prèviament, l’òxid.

Quina pintura escollir?

Els metalls d’interior, com estan a la llar, no acostumen a estar exposats a l’aigua i al sol. Per una altra banda, l’objectiu de pintar-los normalment és estètic, així que buscarem colors concrets. Per aquest motiu, no és imprescindible que utilitzis esmalts específics. Pinta amb un esmalt acrílic del color que més t’agradi. Seguidament, et donarem alguns consells per saber com pintar metalls d’interior.

1. – Preparació i neteja

En primer lloc, és indispensable evitar la presència d’òxid en el metall a intervenir. És per això que és important polir tot el metall i posar major atenció a les cantonades, plecs i esquerdes. Posteriorment, s’ha de netejar tota la pols, greix, brutícia o residus de la polidora amb aigua i sabó.

Cómo pintar metales - Servei Estació

2. – Aplicació d’un antioxidant

Seguidament, li apliquem un antioxidant i ho deixem actuar un temps fins que s’assequi.

Esmalte_antioxidante

3. – Donar-li un bany de pintura

Posar, de manera uniforme, la pintura del color escollit. La pintura acrílica de làtex pot ser la millor aposta per matisar el metall. Com comentàvem, és important no aplicar capes molt gruixudes.

Cómo pintar metales - Servei Estació

A la botiga online de Servei Estació tens disponibles una àmplia gamma de productes que aconseguiran que l’aplicació de pintura als teus metalls sigui perfecta. Eines com a paper de vidre, rascadors i brotxes i productes com pintures, esmalts, antioxidants… i molt més!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Decoración navideña original y sostenible | Servei Estació